Femte generasjons hverdag︎︎︎ Intervjuer, konseptutvikling, scenarioer og prototyping

5G-teknologi gir oss superrask nett-hastighet, færre forsinkelser og høyere kapasitet, men hvordan vil det påvirke oss i hverdagen?


︎︎︎Hva?Vi lever i en sammenkoblet verden hvor digital teknologi er en sentral del av hverdagen. I dette prosjektet har vi utforsket implikasjonene av teknologiske fremskritt. Hvordan vil 5G påvirke måten vi jobber på, lærer oss nye ting, leker sammen, beveger oss og lever livene våre?

Ikke alle barn har tilgang til raskt nett hjemme. Hva om skolen kunne tilby 5G-dekning på samme måte som de tilbyr lærebøker og nettbrett? Ved å tilby 5G gjennom skolen kan vi bidra til å redusere sosiale forskjeller og senke terskelen for digital læring.
5G-dekning kombinert med kunstig intelligens gjør det mulig å dømme idrettsarrangementer med en tilnærmet objektiv dommer. Men hvordan forholder systemet seg til en rasende pappa som krever at datteren sin skal få frispark?


Hvordan?Med prototyping som hovedverktøy har vi designet ni fremtidsscenarioer. Ved å jobbe med interaksjonsdesign kan vi produsere troverdige og tilsynelatende ekte tjenester, som vi kan bruke for å diskutere opplevelse og ringvirkninger.
Hvorfor?Designere og teknologer får en stadig viktigere rolle i utformingen av morgendagens samfunn. Vi mener det er behov for å diskutere både positive og negative effekter av tjenestene vi lager.

Gjort i samarbeid med Fredrik Just ︎
︎︎︎ Les mer om prosjektet på evidencing5g.tech
Vil du lære mer om hvordan vi jobber? Ta kontakt med oss!